Zondag 9 april hebben we het wintersportseizoen bij Il Primo op schitterende wijze afgesloten. Bij een stralende zon, strakblauwe lucht en temperaturen die opliepen tot 20 gr zou je niet meer aan wintersport denken; toch waren dit de perfecte omstandigheden voor de clubkampioenschappen ski- en snowboard.

De wedstrijd bestond uit twee manches slalom en twee manches reuzenslalom. De allersnelsten en dus terechte clubkampioenen werden Puck Schermer en Sander van de Reep. Bij het snowboarden ging de titel naar de enige deelnemer: Matthijs Kool. Nieuw dit jaar waren de bekers voor de snelste niet-licentieskiërs bij de aspiranten en scholieren.

Na het ‘serieuze’ werk stond een langlaufestafette op het programma; een hilarische aflosrace waarbij de skileraren onder luid gejuich het bestuur aftroefden en de jeugd van Il Primo het opnam tegen elkaar en hun ouders terwijl de beat van de dj hen opzweepte om steeds sneller te gaan. De veelgehoorde conclusie was: wat is langlaufen leuk en wat is het toch lastiger dan vooraf gedacht. Al met al een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Ondertussen waren de barbecues aangestoken, stond de tap open en werd gezamenlijk getafeld en nagepraat over een prachtig seizoen. Zo bleef het nog lang gezellig op de Zwarteweg…… Tot volgend seizoen!