Alpine
Schoenen // Je draagt skischoenen in je normale schoenmaat.
Skistokken // Je armen moeten bij het vastpakken van de skistokken in een hoek van 90 graden staan. Is dit het geval, dan heb je de juiste skistokken. Onthoud de kleur van de handvatten en je kunt de volgende les direct de juiste stokken pakken. Langlaufstokken zijn langer. Ski’s _Als de ski’s tot je kin komen, heb je de juiste maat.

Snowboard
Board // De lengte moet ongeveer tot de kin zijn. En er wordt bepaald of je liever met je linker- of met je rechterbeen voor staat.

Als je alle materialen hebt gepakt en de schoenen aan hebt, loop je als beginner of licht gevorderde skiër of snowboarder naar de ‘kleine’ baan. Deze kleine baan ligt links van het clubhuis en heeft een lopende band als lift. De grote baan ligt aan de rechterkant van het clubhuis. Hier verzamel je wanneer je gevorderd bent.

Langlauf
Schoenen // Deze vallen meestal klein uit, dus let op de ruimte bij de teen.
Skistokken // Tot de schouder. Let op dat je nog op ski's komt te staan dus niet te kort.
Ski's // Tien tot vijftien centimeter langer dan jezelf bent voor klassiek langlaufen. Voor skaten heb je kortere ski's nodig.

IMG_0147

Materiaal huren
Il Primo beschikt over de modernste ski-materialen. Ski’s, snowboards en langlaufski’s en de daarbij behorende schoenen kun je bij Il Primo huren. Als je materiaal hebt gehuurd voor het hele seizoen, kan dat niet gerestitueerd worden als je in de loop van het seizoen zelf materiaal aanschaft. De huurtarieven vind je op de website van Il Primo. Wil je slechts een keer van het huurmateriaal gebruikmaken, dan is dat ook mogelijk. Vanzelfsprekend zijn hier kosten aan verbonden. Neem hierover contact op met de administratie.

Stalling en Lockers
In de kleedruimte van Il Primo onder onze Stube hebben wij een aantal kluisjes geplaatst (lockers) waar je handig je skispullen in kunt opbergen en veilig achter kunt laten tot je weer les hebt. Denk aan skischoenen, handschoenen, regenjack etc. De kosten hiervoor bedragen € 30 per seizoen. Voor het opbergen van je ski's beschikken we over een skistalling. Deze vind je achter de kleedruimte. De kosten hiervoor zijn € 20 per seizoen.
Informatie en reserveren via het kantoor.

Tarieven slijpen ski's
Gebruik je je eigen ski’s op de baan? Zorg dan dat je ski’s altijd goed scherp zijn. Twijfel je? Geen probleem, vraag aan Guus in de skistal of hij jouw ski’s eens wil bekijken. Want het skiën gaat veel beter en makkelijker met scherpe ski’s.

Kosten
Slijpen ski's € 10,00
Slijpen kinderski's tot 1,40 m €  7,50
Vlakken ski's € 5,00