Gedragsregels
Bij Il Primo staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom zijn gedragsregels opgesteld. Het bestuur vraagt de ouders aandacht te schenken aan deze regels.

  1. Laat je kind niet alléén skiën als je twijfelt aan de vaardigheid
  2. Laat kinderen op de skibaan altijd een helm dragen
  3. Zorg dat er geen koordjes of touwtjes aan jassen zitten
  4. Zorg voor goedpassende skischoenen
  5. Laat altijd handschoenen dragen
  6. Pas op met lange haren, doe ze in een staart of vlecht
  7. Bandjes van skistokken alleen om de pols bij het instappen van de lift
  8. Wees voorzichtig met de skistokken
  9. Ruim na de ski les maar ook na het vrij skiën ski's en stokken op op de daarvoor bestemde plaatsen

Kleding
Ga goed voorbereid naar je eerste les en zorg voor de juiste kleding. Tijdens de lessen moet je gehele lichaam zijn bedekt met kleding. Shirts moeten lange mouwen hebben. Korte broeken zijn niet toegestaan. Vergeet niet handschoenen te dragen. Uiteraard is het ook weersafhankelijk hoe je je kleedt. Kinderen tot en met 12 jaar zijn verplicht een helm te dragen. Dit allemaal voor je eigen veiligheid. Je skiet immers niet in de sneeuw, maar op een kunststofbaan. Kom de eerste les ongeveer een half uur voor aanvang om alles te regelen en de juiste materialen te passen.

Helm verplicht
Een enkele keer zie je nog kinderen zonder helm op de baan. Dat is gevaarlijk en het mag bij Il Primo niet! Het bestuur heeft, in samenspraak met de leraren, besloten om de helm voor kinderen tot en met 12 jaar verplicht te stellen. Deze regel geldt trouwens ook in de ski-scholen van veel Alpenlanden. Dus die helm is ook nodig in de sneeuw, of je daar nou les neemt of niet. Heb je nog geen helm? Bij Il Primo kun je deze kopen of huren. De helm moet ook passen als je een skibril draagt. Onder de helm hoeft je geen muts op.

helm