1 / INLEIDING
In deze informatie vind je alle informatie betreffende het Wedstrijdskiën bij Il Primo. De wedstrijdskiërs van Il Primo bestaan uit een twintigtal enthousiaste wedstrijdskiërs, die meer uitdaging willen dan alleen het recreatieve skiën.

skiteamFoto: Ernest Selleger

2 / TRAININGEN
Er wordt in diverse groepen getraind. Deze groepen zijn afhankelijk van leeftijds en niveau.

3 / KLEDING
Voor de training bestaan kledingeisen. Er moet gezorgd worden voor goede skikleding die tegen een stootje kan. Op de baan/lift hebben kleding en handschoenen veel te lijden. Een skihelm is verplicht. Vanaf scholieren 1 is ook een beugel verplicht. De helm is zowel bij de training als bij de wedstrijden verplicht.

4 / SKIMATERIAAL
Iedereen is geheel vrij in de keuze van het skimateriaal. Advies kan altijd gevraagd worden aan de skitrainers. Zij hebben allen een ruime ervaring in het beoordelen van jouw skiniveau en kunnen daardoor adviseren wat voor soort ski’s en schoenen, helmen, handschoenen en protectie voor jou het beste is. Leden van het team en/of ouders weten ook vaak waar goede uitrusting aangeschaft kan worden. 

5 / LIDMAATSCHAP NSKIV / WEDSTRIJDLICENTIE EN ATLETENVERKLARING
Om deel te kunnen nemen aan landelijke wedstrijden, is een licentie van de Nederlandse Ski Vereniging verplicht. Deze is aan te vragen bij de NSkiV. Een licentie moet minimaal tien dagen voor je eerste wedstrijd zijn aangevraagd. Bij deelname aan wedstrijden op verschillende banen gelden de volgende voorwaarden:
_ Lidmaatschap NSkiV
_ Een verzekering die geldt tijdens wedstrijden
_ Het inschrijfgeld dient bij seriewedstrijden vooraf voldaan te zijn via de NSkiV-inschrijving en bij de puntenwedstrijden op de dag zelf
_ In bezit van een actuele nationale wedstrijdlicentie (jaarlijks aanvragen)
_ Ondertekende atletenverklaring (eenmalig te verklaren, blijft geldig)
_ Deelname is op eigen risico De eerste keer dien je de volledig ingevulde en ondertekende papieren met een kopie van je paspoort op te sturen naar de Nederlandse Skivereniging. Je krijgt dan een wedstrijdlicentiepas thuisgestuurd. Jaarlijks verlengen kan na inloggen op de eigen gegevens. Voor overige vragen kun je ook terecht bij de PWS (Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat): pws@ilprimo.nl

6 / LIDMAATSCHAP IL PRIMO
Als lid van het wedstrijdskiteam dien je lid te zijn van Il Primo. Na betaling ontvang je een lidmaatschapspas. Deze dien je bij iedere training/wedstrijd. En bij het vrij skiën bij je te dragen. Het basislidmaatschap van Il Primo bedraagt € 135,- ; 1 uur slalomtraining kost € 125,-. De trainingsperiode voor het skiën loopt van 15 september 2016 t/m 15 april 2017. Ook is het voor elke wedstrijdskiër verplicht een licentie te hebben. Die licentie kan je aanvragen bij de NSKIV.

7 / LEEFTIJDSCATEGORIEËN
De leeftijdsgroepen zijn voor dames/meisjes en heren/jongens apart.
De categorieën voor het seizoen 2016/2017 gelden per geboortejaar: 
Benjamins 2009-2010
Aspiranten 1 - 2007-2008
Aspiranten 2 - 2005-2006
Scholieren 1 - 2003-2004
Scholieren 2 - 2001-2002
Junioren 1 - 1999-2000
Junioren 2 - 1996 t/m 1998
Senioren - 1987 t/m 1995
Masters - 1986 en ouder
Op alle NPWB(aan), Doorstroom) en SnowStar wedstrijden is de categorie Benjamins startgerechtigd. Ze skiën door dezelfde omloop als de Aspiranten. Het aantal starts op deze wedstrijden, onder auspiciën van de NSkiV is daarbij beperkt tot maximaal 10 starts per seizoen.

8 / BAANWEDSTRIJDEN IN NEDERLAND
Alle wedstrijden die door de Nederlandse Ski Vereniging zelf worden georganiseerd, of onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging, worden op de wedstrijdkalender vermeld. Dit noemt men het Nederlandse wedstrijdcircuit. Alle informatie over de wedstrijden ontvangt de PWS-er (Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat).
A / Enkelvoudige wedstrijden Nationale puntenwedstrijden baan Nationale puntenwedstrijden baan doorstroom SnowStar baan
B / Seriewedstrijden Kids Cup baan 2R@ce
C / Nationale kampioenschappen Nationale kampioenschappen alpineskiën baan jeugd Nationale kampioenschappen alpineskiën baan Nationale kampioenschappen schoolteams ski & snowboard

ENKELVOUDIGE WEDSTRIJDEN
Nationale puntenwedstrijden / NPWB
Open inschrijving voor licentiehouders in de categorieën benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen. Deze wedstrijden staan steeds op zichzelf, en tellen mee voor de NSkiV-punten lijst. Er wordt geskied in drie manches per wedstrijddag. De puntenwedstrijden worden gedurende het skiseizoen zeer frequent op diverse skibanen georganiseerd. Voor iedere puntenwedstrijd waar je graag aan mee wilt doen, dien je je op te geven bij de PWS.

SnowStar baan
Dit is een enkelvoudige wedstrijd die de NskiV organiseert in samenwerking met een baan of club. Deze wedstrijd is bedoeld voor Snowstar is benjamins, Aspiranten 1 + 2.
Er wordt geskied in 3 omlopen, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. Tevens wordt er 1 trainingsomloop gehouden. Op die manier kunnen alle kinderen een keer oefenen. Het parcours wordt waar mogelijk voorzien van schansjes, etc.

SERIEWEDSTRIJDEN
Kids Cup baan (seriewedstrijd)
De Kids Cup baan bestaat uit drie verschillende wedstrijddagen met 2 gekoppelde wedstrijden per dag, waarbij je punten verdient voor het eindklassement van de Kids Cup baan. Per wedstrijd worden 2 manches geskied. Voor deelname aan deze wedstrijd geldt dat de wedstrijdskiër een licentie moet hebben en er geldt een puntenlimiet van 399,99 NSkiV punten (te vinden op http://www.nskiv.net/OWR). Deelname staat open voor de leeftijdsgroepen Aspiranten 1 en 2 en Scholieren 1 en 2. Deze wedstrijden vallen onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV.

2R@ce (seriewedstrijd)
De 2R@ce is een serie wedstrijd van drie verschillende wedstrijddagen, bedoeld voor de leeftijdencategorieën scholieren 1 en 2, junioren, senioren en veteranen. Dit is een wedstrijd waarbij alle skiërs eerst aan een slalomwedstrijd deelnemen en daarna aan de parallelslaom. Voor kwalificatie voor de parallelslalom geldt de totaaltijd van de twee beste omlopen uit de voorafgaande NPWB. De top 8 van de volgende leeftijdscategorieën kwalificeert zich voor de 2R@ce(parallel) en skiet per leeftijdscategorie tegen elkaar.
-Top 8 meisje scholieren
-Top 8 jongens scholieren
-Top 8 heren JSM
-Top 8 dames JSM
Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV.

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN
N(J)K alpine baan Nederlandse kampioenschappen en Nederlandse Jeugdkampioenschappen alpine baan vinden iedere jaar op een andere locatie in Nederland plaats. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders die aan een maximum aantal NSkiV-punten voldoen.
De wedstrijd bestaat uit 2 verschillende manches (systeem AB) en valt onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV. De overall jeugdkampioenen en de nummers 2 en 3 overall worden automatisch geplaatst voor deelname aan de nationale kampioenschappen baan senioren.

9 / AANMELDEN WEDSTRIJDEN
Aanmelden voor wedstrijden geschiedt via de PWS. Van de PWS ontvang je de uitnodiging. Na overleg met de trainers meld je je via de PWS aan. Ook dien jezelf je puntenaantal bij te houden voor aanmelding. De sluitingsdatum voor NPWB’s is altijd op dinsdagavond om 20.00 uur, tenzij anders in de mail is vermeld. Voor de seriewedstrijden: Kids Cup en 2R@ce, de snowstars en het N(J)K moet je jezelf aanmelden via de NSkiV. De uitnodigingen hiervoor en aanmeldprocedure ontvang je wel van de PWS.

10 / INFORMATIE
Naast de website van Il Primo kun je ook hier kijken voor informatie over de NSkiV en of hier vind je data en uitslagen van diverse wedstrijden. Via deze site kun je je inschrijven voor de seriewedstrijden en de verschillende N(J)K wedstrijden. Inschrijven voor Nationale puntenwedstrijden Baan of sneeuw verloopt via de PWS. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de PWS / Elena Verweij via pws@ilprimo.nl

Regelement Alpineskien 2016-2017:
https://www.nskiv.org/wp-content/uploads/sites/3/2016/01/FINAL_reglement_alpineskien_2016_2017_NSkiV.pdf

ILPRIMOposter_klein-2