NK Scholieren

zaterdag 9 februari 2019

 
Tijd
start om 16:00 uur
Locatie
Skibaan il primo (072-5895064)
 

Heb jij ook altijd al eens een echte wedstrijd willen skiën? Altijd als eens willen kijken of jij sneller bent dan je vrienden van school? Dan is dit je kans! Schrijf je nu in bij je sportleraar op school om met je eigen team mee te doen aan de scholieren kampioenschappen! Op zaterdag 9 februari vanaf  16.00 uur hebben we een hele middag vol skiën en plezier bij ski club Il Primo. Er zijn individuele en prijzen met je team (minimaal 3 deelnemers) te winnen, daarnaast maak je de kans met je team door gaan naar de landelijke finale in Snowworld Zoetermeer!

 

Door middel van het organiseren van de NK Schoolteams hopen we zo veel mogelijk sportieve jeugd enthousiast te maken om het skiën of snowboarden wekelijks te beoefenen. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te ervaren hoe gaaf het is om zo snel mogelijk de berg af te knallen, misschien schuilen er onder deelnemende jeugd ook wel talent om olympisch niveau mee te halen.
Stel dus een team samen met jouw schoolgenoten om mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen skiën of snowboarden voor Schoolteams!
Hoe werkt het? Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Binnen elk team mag maximaal 1 wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder. Hoe meer teams van jou school mee doen, hoe meer kans je hebt op een plek in de landelijke finale.

Voor de teams zijn er 4 categorieën waar er in gestreden wordt, de categorie basisonderwijs en de categorie voortgezet onderwijs onderverdeeld in ski en snowboard. Ook is er tijdens de voorrondes een individuele dagprijs te verdienen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement. De drie snelste deelnemers per categorie ontvangen een prijs. Voor het exacte regelement kan je het wedstrijdreglement raadplegen.
De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale, minimaal zijn dat de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op 6 april 2019 in SnowWorld Zoetermeer.

 

Hoe in te schrijven? Voor de voorronde kunt u een team inschrijven via bijgevoegd inschrijfformulier. Deze kunt u mailen naar pws@ilprimo.nl Inschrijven is mogelijk tot 5 februari 2019.
Materiaal? Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal, tegen een kleine vergoeding, te huur bij de organiserende banen. Helmen zijn voor de wedstrijdlicentiehouders verplicht. Voor de recreanten wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd.
Trainen? Er zijn trainingsmogelijkheden om met je school te komen oefenen. Stuur hiervoor een mail naar pws@ilprimo.nl voor de mogelijkheden.

 

Kosten

De kosten voor deelname per persoon zijn:
• Deelname: €8 euro
• Huur ski’s: €5 euro
• Huur schoenen: €2,50
• Huur helm: €2,50
• Trainen: €10,00 (Inclusief materiaal)


Dagindeling

15.45 tot 16.30 Ophalen startnummers

16.00 tot 16.30 Inskiën basisonderwijs

16.30 tot 17.00 Inskiën voortgezet onderwijs

17.00 Start wedstrijd

 


 

 

 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH