Speciale lessen voor G-Skiërs


logo-g-team-1

Informatie G-skiën

We hebben bij il primo ook mogelijkheden voor skilessen voor kinderen en volwassenen met een beperking. In kleinere groepjes onder begeleiding van speciaal daarvoor getrainde leraren leren zij via een aangepast programma (beter) skiën. De G-skiërs zijn bij il primo echt onderdeel van de vereniging. De lessen vinden dan ook meestal plaats als er ook anderen aan het trainen zijn. Inclusief sporten is bij ons een speerpunt. Aangepast waar nodig en samen als het kan.

Sommige skiërs uit de G-groep doen ook mee aan wedstrijden. Zij trainen dan ook extra op de slalom. Ook doen wij actief mee met activiteiten van Special Olympics. Meer informatie hierover kun je lezen op www.specialolympics.nl.

Ook dit seizoen starten er weer groepjes met beginnende G-skiërs. En natuurlijk gaan we door met de G-skiërs die al kunnen skiën en graag nog beter willen worden. Onze leraren staan klaar om in kleine groepjes of waar nodig zelfs individueel les te geven. Wij hebben op deze manier al veel mensen enthousiast gemaakt voor de skisport. 

G-skiën il primo finalist INC Awards 2023

gala-incawards-2023

Op 20 november vond het INC Award gala plaats. Daarbij kunnen verenigingen, bedrijven en stichtingen die zich inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking binnen de samenleving genomineerd worden  in diverse categorieën. Il primo is voor het G-skiën genomineerd in de categorie Fun en Vrijetijd. Daarbij hebben we de finale bereikt en zaten we bij de beste 3 van Nederland. Hier zijn we natuurlijk super trots op!

kleding

De jassen van de G-skiërs zijn mogelijk gemaakt door:

 

Extra aandacht

Natuurlijk werken de leraren dan met een individueel programma. Het maakt niet uit of het allemaal wat langer duurt; het gaat om de beleving.

Zo zijn we ook met een vertegenwoordiging naar Oostenrijk en Zwitserland geweest om deel te nemen aan een internationaal G-event.

Extra materialen voor het lesgeven aan deze kinderen is mede gefinancierd vanuit de bijdragen van de Vrienden van il primo. Neem contact op met het kantoor en wij kijken wanneer er plek is voor jou!

so-uden5

Sollicitatie van Mariëlle Glas van Skiclub il primo als ambassadeur bij Special Olympics Nederland


 
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH