Wedstrijdskiën

o9a9230-2

Inleiding

Op deze pagina vind je alle informatie betreffende het Wedstrijdskiën bij il primo. De wedstrijdskiërs van il primo bestaan uit meer dan een twintigtal enthousiaste wedstrijdskiërs, die meer uitdaging willen dan alleen het recreatieve skiën.

Trainingen

Er wordt in diverse groepen getraind. Deze groepen zijn afhankelijk van leeftijd en niveau. Tijdens de trainingen zullen er ook regelmatig tijdwaarnemingen worden gedaan met ons nieuwe tijdwaarnemingssysteem. Als wedstrijdkskier is het noodzakelijk om je voor dit systeem te registeren

Kleding

Om als team zichtbaar te zijn is het verplicht om in het wedstrijdtenue van Il primo te skiën tijdens wedstrijden. 

Skimateriaal

Iedereen is geheel vrij in de keuze van het skimateriaal. Advies kan altijd gevraagd worden aan de skitrainers. Ons voorkeur gaat uit naar wedstrijd salomski's en goed zittende schoenen. 

wedstrijdteam-2022-2023

Lidmaatschap NSkiV / Wedstrijdlicentie en Atletenverklaring

Om deel te kunnen nemen aan landelijke wedstrijden, is een licentie van de Nederlandse Ski Vereniging verplicht. Deze is aan te vragen bij de NSkiV. Een licentie moet minimaal tien dagen voor je eerste wedstrijd zijn aangevraagd. Bij deelname aan wedstrijden op verschillende banen gelden de volgende voorwaarden:

- Lidmaatschap NSkiV
- Een verzekering die geldt tijdens wedstrijden
- Het inschrijfgeld dient bij seriewedstrijden vooraf voldaan te zijn via de NSkiV-inschrijving en bij de puntenwedstrijden op de dag zelf
- In bezit van een actuele nationale wedstrijdlicentie (jaarlijks aanvragen)
- Ondertekende atletenverklaring (eenmalig te verklaren, blijft geldig)
- Deelname is op eigen risico. De eerste keer dien je de volledig ingevulde en ondertekende papieren met een kopie van je paspoort op te sturen naar de Nederlandse Skivereniging. Je krijgt dan een wedstrijdlicentiepas thuisgestuurd. Jaarlijks verlengen kan na inloggen op de eigen gegevens. Voor overige vragen kun je ook terecht bij de PWS (Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat):  swp.[antispam].@ilprimo.nl

Lidmaatschap il primo

Als lid van het wedstrijdskiteam dien je lid te zijn van il primo. Na betaling ontvang je een lidmaatschapspas. Deze dien je bij iedere training/wedstrijd en bij het vrij skiën bij je te dragen. Ook is het voor elke wedstrijdskiër verplicht een licentie te hebben. Die licentie kan je aanvragen bij de NSKIV.

Leeftijdscategorieën

De leeftijdsgroepen zijn voor dames/meisjes en heren/jongens apart.
De categorieën voor het seizoen 2020/2021 gelden per geboortejaar: 

Jeugd
U8 (Benjamins) 2016 - 2017 Stubbies
U10 (Aspiranten 1) 2014 - 2015 Stubbies
U12 (Aspiranten 2) 2012 - 2013 Stubbies
U14 (Scholieren 1) 2010 - 2011 Lange palen
U16 (Scholieren 2) 2008 - 2009 Lange palen
JSM
U18 (Junioren 1) 2006 - 2007 Lange palen
U21 (Junioren 2) 2003 t/m 2005 Lange palen
Senioren 1994 t/m 2000 Lange palen
Masters 1993 en ouder Lange palen

 

o9a4700

Baanwedstrijden in Nederland

Alle wedstrijden die door de Nederlandse Ski Vereniging zelf worden georganiseerd, of onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging, worden op de wedstrijdkalender vermeld. Dit noemt men het Nederlandse wedstrijdcircuit. Alle informatie over de wedstrijden ontvangt de PWS-er (Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat).
Enkelvoudige wedstrijden Nationale puntenwedstrijden baan Nationale puntenwedstrijden baan doorstroom SnowStar baan
Seriewedstrijden Kids Cup baan 2R@ce
Nationale kampioenschappen Nationale kampioenschappen alpineskiën baan jeugd Nationale kampioenschappen alpineskiën baan Nationale kampioenschappen schoolteams ski & snowboard

Enkelvoudige wedstrijden

Nationale puntenwedstrijden / NPWB
Open inschrijving voor licentiehouders in de categorieën benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen. Deze wedstrijden staan steeds op zichzelf, en tellen mee voor de NSkiV-punten lijst. Er wordt geskied in drie manches per wedstrijddag. De puntenwedstrijden worden gedurende het skiseizoen zeer frequent op diverse skibanen georganiseerd. Voor iedere puntenwedstrijd waar je graag aan mee wilt doen, dien je je op te geven bij de PWS.

SnowStar baan
Dit is een enkelvoudige wedstrijd die de NSkiV organiseert in samenwerking met een baan of club. Deze wedstrijd is bedoeld voor benjamins, Aspiranten 1 en 2 (die niet aan puntenlimiet NJK baan voldoen).
Er wordt geskied in 3 omlopen, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. Tevens wordt er 1 trainingsomloop gehouden. Op die manier kunnen alle kinderen een keer oefenen. Het parcours wordt waar mogelijk voorzien van schansjes, etc.

Seriewedstrijden

Kids Cup baan (seriewedstrijd)
De Kids Cup baan bestaat uit drie verschillende wedstrijddagen met 2 gekoppelde wedstrijden per dag, waarbij je punten verdient voor het eindklassement van de Kids Cup baan. Per wedstrijd worden 2 manches geskied. Voor deelname aan deze wedstrijd geldt dat de wedstrijdskiër een licentie moet hebben en er geldt een puntenlimiet. Deelname staat open voor de leeftijdsgroepen Aspiranten 1 en 2 en Scholieren 1 en 2. Deze wedstrijden vallen onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV.

2R@ce (seriewedstrijd)
De 2R@ce is een serie wedstrijd van drie verschillende wedstrijddagen, bedoeld voor de leeftijdscategorieën scholieren 1 en 2, junioren, senioren en masters. Dit is een wedstrijd waarbij alle skiërs eerst aan een slalomwedstrijd deelnemen en daarna aan de parallelslalom. Voor kwalificatie voor de parallelslalom geldt de totaaltijd van de twee beste omlopen uit de voorafgaande NPWB. De top 8 van de volgende leeftijdscategorieën kwalificeert zich voor de 2R@ce(parallel) en skiet per leeftijdscategorie tegen elkaar.
• Top 8 meisje scholieren
• Top 8 jongens scholieren
• Top 8 heren JSM
• Top 8 dames JSM
Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV.

Nationale kampioenschappen

De Nederlandse kampioenschappen en Nederlandse Jeugdkampioenschappen alpine baan vinden iedere jaar op een andere locatie in Nederland plaats. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders die aan een maximum aantal NSkiV-punten voldoen.
De wedstrijd bestaat uit 2 verschillende manches (systeem AB) en valt onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname doe je rechtstreeks bij de NSkiV. De overall jeugdkampioenen en de nummers 2 en 3 overall worden automatisch geplaatst voor deelname aan de nationale kampioenschappen baan.

Aanmelden wedstrijden

Aanmelden voor wedstrijden geschiedt via de PWS. Van de PWS ontvang je de uitnodiging. Na overleg met de trainers meld je je via de PWS aan. Ook dien jezelf je puntenaantal bij te houden voor aanmelding. De sluitingsdatum voor NPWB’s is altijd op maandagavond om 20.00 uur, tenzij anders in de mail is vermeld. Voor de seriewedstrijden: Kids Cup en 2R@ce, de snowstars en het N(J)K moet je jezelf aanmelden via de NSkiV. De uitnodigingen hiervoor en aanmeldprocedure ontvang je wel van de PWS.

Informatie

Naast de website van il primo kun je ook op de Site NSkiV kijken voor informatie over de NSkiV en op Kalender en uitslagen vind je data en uitslagen van diverse wedstrijden. Via deze site kun je je inschrijven voor de seriewedstrijden en de verschillende N(J)K wedstrijden. Inschrijven voor Nationale puntenwedstrijden Baan of sneeuw verloopt via de PWS. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de PWS / Saskia Martens via swp.[antispam].@ilprimo.nl.

Reglement Alpineskien 2021-2022

Klik op onderstaande link voor het reglement Alpineskiën 

Reglement Alpineskien 2021-2022

 

Trainings impressie


Hieronder een korte impressie van een groep skiers in oktober 2017 aan het trainen voor de slalom.


 
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH