Snowboard lessen

img-4609

Over snowboarden is wel het een en ander uit te leggen. De sport snowboarden is afgeleid van het golfsurfen (de oorsprong van de meeste boardsports). Origineel komt het snowboarden van surfers die een houten plank aan hun voeten hadden vastgebonden om zo door de losse sneeuw van de berg af te glijden. 

Je kunt op de kunstskibaan van il primo perfect leren snowboarden. Of voor de geoefende boarder, je techniek bijschaven of leren free-stylen. Je kunt bij een keuze maken uit zes of twaalf lessen, of je kunt lid worden voor het hele seizoen. Als je nog twijfelt, neem dan eens een proefles. Proeflessen zijn er van oktober tot januari. Bij il primo maken we gebruik van een allround snowboard. De eerste lessen staan in het teken van gewenning aan het board en de eerste stuur- en glijoefeningen. Na een paar lessen ga je met de lift omhoog om je stuurkunsten verder te ontwikkelen. En zo wordt er langzaam aan naar de bocht toe gewerkt. Als je ongeveer twaalf lessen hebt gevolgd, kun je met bochtjes naar beneden komen op de grote skibaan.

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op kantoor of gebruik de volgende link Aanvraag proefles / Inschrijfformulier om een aanvraag via het web te doen.

Kleding

snowboardkleding

Vergeet je handschoenen niet!
Ga goed voorbereid naar je eerste les en zorg voor de juiste kleding. Tijdens de lessen moet je gehele lichaam zijn bedekt met kleding. Shirts moeten lange mouwen hebben. Korte broeken zijn niet toegestaan. Vergeet niet handschoenen te dragen. Wanten kunnen natuurlijk ook maar met handschoenen heb je meer grip. Uiteraard is het ook weersafhankelijk hoe je je kleedt. Voor iedereen is het verplicht een helm te dragen. Dit allemaal voor je eigen veiligheid. Je skiet immers niet in de sneeuw, maar op een kunststofbaan. Kom de eerste les ongeveer een half uur voor aanvang om alles te regelen en de juiste materialen te passen.

Helm verplicht tot en met 15 jaar
Een enkele keer zie je nog iemand zonder boarden. Dat is gevaarlijk en het mag bij il primo niet! Het bestuur heeft, in samenspraak met de leraren, besloten om de helm voor iedereen verplicht te stellen. Deze regel geldt trouwens ook in de ski-scholen van veel Alpenlanden. Dus die helm is ook nodig in de sneeuw, of je daar nou les neemt of niet. Heb je nog geen helm? Bij il primo kun je deze huren. De helm moet ook passen als je een skibril draagt. Onder de helm hoeft je geen muts op.

Gedragsregels

snowboard-rules

Bij il primo staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom zijn gedragsregels opgesteld. Het bestuur vraagt de ouders aandacht te schenken aan deze regels.

  1. Laat je kind niet alléén boarden als je twijfelt aan de vaardigheid
  2. Draag altijd een helm
  3. Zorg dat er geen koordjes of touwtjes aan jassen zitten
  4. Zorg voor goedpassende schoenen
  5. Laat altijd handschoenen dragen
  6. Pas op met lange haren, doe ze in een staart of vlecht
  7. Ruim na de les maar ook na het vrij boarden materiaal op op de daarvoor bestemde plaatsen
 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH