Reizen

Reisverslag il primo clubreis 2022

img-20220324-wa0012-1

Vrijdag 18 maart zijn we met 18 deelnemers vertrokken naar Alba di Canazei.

Jammer genoeg moesten we Pieter thuis laten ivm. een covid besmetting.

Na een voorspoedige busreis kwamen we zaterdagmorgen om 8.15 aan en stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Diegene die een 8 daagse skipas hadden konden gelijk de piste op. Aan het eind van de middag hadden we een welkomst borrel, heel gezellig onder elkaar.

Het diner was iedere avond om kwart over zeven zodat we vooraf gezellig de dag door konden nemen met sterke verhalen en een borrel natuurlijk. Het eten is in hotel Alpino Al Cavalletto geweldig, een zeer uitgebreide salade bar, keuze voorgerecht, keuze hoofdgerecht en een nagerecht, zondags is er ook nog een extra voorgerecht. De kok is geweldig, echtgenoot van de geweldige gastvrouw Margherita.

Maandag werd Henny positief getest, dat was natuurlijk balen voor haar, de rest van de week is zij in quarantaine geweest.

Dinsdagavond hebben we een Grappa proefavond gehad, waarbij het steeds gezelliger werd natuurlijk, oorspronkelijk werd deze drank gemaakt van restanten van de druiven na de wijnbereiding. Tegenwoordig zijn er vele manieren van rijping in verschillende soorten vaten met een minimum alcohol percentage van 37%.

Donderdag hadden we in de namiddag een gezellig samen zijn met Valentino op zijn accordeon, Leuke liedjes gezongen en een dansje natuurlijk.

De hele week hebben we prachtig tochten kunnen skiën in groepjes van verschillende niveaus. Bv. de Sella-ronde, het Anna-dal, Monte Pana, La Villa, Sasso Santa Croce, Lagazuoi met de paardjes en natuurlijk de Marmolada.

De laatste zaterdag nog heerlijk kunnen skiën even douchen in de sauna en om zes uur tegenover het hotel gezamenlijk een pizza gegeten met een drankje.

Om 20.00 weer in de bus voor de terugreis die zeer voorspoedig is verlopen.   Om kwart over twaalf, een uur later ivm zomertijd, waren we weer in Alkmaar terug.

Samengevat hebben we een geweldige skivakantie gehad met iedere dag prachtig weer en een hele gezellige groep.

Groet Jaap

 20220323-085605-1img-20220318-wa0003-1img-20220321-wa0006-120220324-171436-1

De il primo clubreis 2022

clubreis

Skiclub il primo skireis 2022

Na alle toestanden met corona gaat gelukkig dit jaar de skireis door, we gaan naar hotel Alpino al Cavalletto in Alba di Canazei in Italië .

Het hotel Alpino al Cavalletto heeft een centrale ligging in Alba di Canazei op loopafstand van de liften van het skigebied van Alba di Canazei en de grote gondel, waarvan we afgelopen vier jaar veel gebruik hebben gemaakt, brengt je meteen op de Belvedére in het Sella Ronde gebied .
Op ieder ski niveau zijn hier prachtige ski tochten te maken. De skibus stopt voor de deur en brengt je in enkele minuten naar Canazei waar je ook in het Sella Ronde gebied komt. Alle kamers in hotel Alpino al Cavalletto zijn met bad en/of douche , toilet, radio, telefoon, televisie met satellietontvangst en een deel met balkon. Het hotel beschikt over een lift. Het verblijf ter plaatse is op basis van halfpension met ontbijtbuffet en 3- gangen keuzemenu met saladebuffet.

De reis is bedoeld voor leden, aspirant- leden, oud -leden van il primo en introducés.

Het vervoer gaat per Royal Class, Ski-Liner touringcar, nachtpendel heen en terug. We vertrekken op vrijdagmiddag 18 maart 2022 om 17.00 uur vanaf Alkmaar Station Noord naar het hotel, bij aankomst in Alba staat een ontbijt klaar!

Dit is de enige op- en uitstapplaats. 

Voor aanvang van de terugreis krijg je een lichte maaltijd in het restaurant aan de overkant van de weg. We komen weer terug in Alkmaar Noord op zondag 27 maart 2022 om ongeveer 11.00 uur.

Bij 30 deelnemers gaat er dit jaar, voor 5 dagen, een skileraar/begeleider mee vanuit Italië. Hij/Zij gaat met groepjes de hele dag skiën en tochten maken. Bij het diner wordt meestal verteld waar de tocht de volgende dag naar toe gaat.

De prijs voor deze reis is op basis van twee personen op één kamer € 964 euro (€ 934 euro geboren voor 27-11-1956), dit bedrag is inclusief:

 • nachtpendel heen en terug per Royal Class
 • verzorging in hotel Alpino al Cavalletto op basis van tweepersoons kamer halfpension, ontbijtbuffet, driegangen keuzemenu.
 • ontbijt bij aankomst
 • welkomst borrel
 • maaltijd voor vertrek
 • 7-daagse skipas Superdolimiti (zondag-zaterdag)
 • Skibus pas
 • toeristenbelasting

Met de 8-daagse skipas Superdolimiti (zaterdag-zaterdag) bedraagt de prijs € 983 euro ( € 947 euro, geboren voor 27-11-1956)

(Korting eigen vervoer, in overleg met Europa Ski)

Boeking / Reserveringskosten 10 euro

Toeslagen:

 • 1 persoonskamer nr, 208 € 140,-
 • 2 persoonskamer voor alleengebruik € 200,-Hiervan zijn er vier in het hotel (nr. 201, 202, 301 en 302 ). Alle andere kamers zijn twee, drie, of vier persoonskamers, in overleg te reserveren.

Wanneer je met de il primo reis meegaat, gaan wij ervan uit dat je tijdens het skiën:

 • Een goed passende ski-helm draagt
 • Een mobiele telefoon bij je hebt
 • Een goede reisverzekering met wintersport dekking heeft afgesloten, en de verzekeringspapieren bij je hebt
 • Een creditkaart/ betaalpas bij je hebt
 • Een legitimatie bij je hebt

Het is aan te bevelen een annuleringsverzekering af te sluiten.

Corona maatregelen

Zoals het er nu uit ziet moet iedere deelnemer een geldig internationaal QR code hebben of een geldig negatief testbewijs. Tenzij in maart 2022 andere regels gelden. Reisinformatie:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

De aanmelding van deze reis gaat via,

Europa Ski

Postbus 12
8800 AA Franeker / Waadhoeke.
Telefoon: 0118-472820 / Mobiel: 06-22555043
Email : iksaporue.[antispam].@live.nl

Voor meer informatie, Cees Nool 06-22555043 (Europa Ski) of Jaap Snijders 06-21295600 (Skiclub il primo)

dolomiti2

 
 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH