Ski materiaal

skistalskis

Het kiezen van het juiste skimateriaal is essentieel voor een comfortabele en veilige ski-ervaring. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor skischoenen, ski's en skistokken.

Skischoenen

Je skischoenen moeten dezelfde maat hebben als je gewone schoenen. Wanneer je rechtop staat, moeten je tenen de voorkant van de schoen raken. Bij het buigen van je knieën schuift je hiel naar achteren, waardoor er ruimte ontstaat bij je tenen. Dit zorgt voor de benodigde bewegingsvrijheid en comfort tijdens het skiën.

Ski's

De lengte van je ski's adviseren wij tussen kin en neus. Deze lengte biedt een goede balans tussen controle en snelheid, geschikt voor skiërs van verschillende niveaus.

Skistokken

Voor het juiste gebruik van skistokken houd je ze zo vast dat je armen een hoek van 90 graden vormen. Dit zorgt voor de juiste houding en ondersteuning tijdens het skiën.

Snowboardmateriaal 

ba-170-fb

Bij snowboarden zijn er twee standen: regular en goofy. Bij regular staat je rechterbeen voor, en bij goofy staat je linkerbeen voor. Als je nog nooit gesnowboard hebt, helpt de leraar je tijdens de eerste les bepalen welke stand jouw voorkeur heeft. De lengte van je snowboard moet ongeveer tot aan je kin komen voor optimale controle en stabiliteit. 

Langlaufmateriaal 

ll-37-13-19-768x512

Bij langlaufen is het belangrijk om op de juiste pasvorm en lengte van je materiaal te letten: 

Langlaufschoenen

Deze vallen meestal klein uit, dus let goed op de ruimte bij je tenen voor voldoende comfort.

Skistokken

Deze moeten tot aan je schouders komen. Houd er rekening mee dat je nog op ski's komt te staan, dus kies stokken die niet te kort zijn. 

Ski's

Voor klassiek langlaufen moeten je ski's tien tot vijftien centimeter langer zijn dan je eigen lengte. Voor skaten heb je kortere ski's nodig, omdat deze wendbaarder zijn. 

Helm en handschoenen 

helm

Bij Skiclub il primo is het dragen van een helm en handschoenen verplicht. Het is belangrijk dat de helm de juiste pasvorm heeft en goed op het hoofd zit voor optimale bescherming. Handschoenen moeten nauwsluitend zijn zodat je een goede grip hebt en je handen goed beschermd zijn. Deze maatregelen zorgen voor extra veiligheid en comfort op de piste. 

Huur materiaal en stalling

Materiaal huren

Skiclub il primo beschikt over de modernste ski-materialen. Ski’s, snowboards en langlaufski’s en de daarbij behorende schoenen kun je bij il primo huren. De huurtarieven vind je op de Lidmaatschap en tarieven

Wil je slechts één keer van het huurmateriaal gebruikmaken, dan is dat ook mogelijk. Vanzelfsprekend zijn hier kosten aan verbonden. Neem hierover contact op met de administratie. In verband met hygiëne regels is het dragen van een haarnetje onder een huurhelm verplicht. 

Stalling en Lockers 

Voor leden die hun eigen materiaal gebruiken hebben we in de kleedruimte lockers beschikbaar, waar je je skispullen, denk aan je schoenen, handschoenen, regenjas, in kunt opbergen en achterlaten tot je je weer les hebt. Je kunt deze huren voor € 30 per seizoen.

Voor het opbergen van je ski's beschikken we over een skistalling. Deze vind je achter de kleedruimte. De kosten hiervoor zijn € 25 per seizoen. Informatie en reserveren kan via het kantoor. 

Tarieven slijpen ski's

skislijpen

Gebruik je je eigen ski’s op de baan? Zorg dan dat je ski’s altijd goed scherp zijn. Twijfel je? Geen probleem, vraag aan Guus in de skistal of hij jouw ski’s eens wil bekijken. Want het skiën gaat veel beter en makkelijker met scherpe ski’s. 

Kosten 

Slijpen ski's € 10,00 

Slijpen kinderski's tot 1,40 m €  7,50 

Vlakken ski's € 5,00 

 N.B. Il primo stelt geen ski’s af. Hiervoor verwijzen we je naar de wintersportspeciaalzaak, zoals Pauw in Heerhugowaard. 

 

 
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH