Huidige situatie


Gegevens Il Primo

 
Bezoekadres Postadres
Adres:   Zwarteweg 4 Postbus 211
PC/Plaats:   1861 GK   Bergen NH    1860 AE   Bergen NH
Land:   Nederland
 
Telefoon:
072-5895064
 
E-mail:
ofni.[antispam].@ilprimo.nl
Website:
www.ilprimo.nl
 
 
IBAN:
NL61RABO0146940377
geschiedenis

Geschiedenis


ip-geschiedenis-5Skiclub Il Primo bestaat al meer dan 50 jaar! De vereniging is op 24 november 1964 opgericht door enthousiaste skiërs die mogelijkheden zagen om hun sport ook in Nederland te kunnen beoefenen. Na de start op de kunststof skibaan van TEBA in Heerhugowaard werd in 1969 in het voormalige openluchttheater van Bergen een eigen baan in de duinen geopend. Met een lengte van 71 meter en een breedte van 12 meter was het toen de grootste baan van West-Europa. Een jaar later werd nog een kleine oefenbaan gebouwd. Op de plaats waar vroeger de artiesten optraden, werd het ‘dalstation’ gebouwd. Wekelijks hadden toen circa 800 leden les.

In de zeventiger jaren werd de staalconstructie weer afgebroken en is zand over de tribunes gestort. Voor het eerst werden de skimatten direct op het zand gelegd, waardoor de omstandigheden te vergelijken zijn met die in de wintersportgebieden. En zo ligt de baan er nog steeds bij. De baan is toen langer geworden en vooral breder.

Het totale oppervlak van de grote en de kleine baan beslaat nu ruim 1500 m2. In 1978 werd de langlaufloipe gelegd. Daarmee werd ook het langlaufen bij Il Primo geïntroduceerd. In totaal ligt er 1100 meter langlaufloipe. Het oude ’dalstation’ werd eind tachtiger jaren afgebroken en het huidige clubhuis werd gebouwd. Daarna is er aan het uiterlijk van het skicomplex niets meer veranderd. Aan het aanbod veranderde wel het nodige. Zo was Il Primo een van de eerste verenigingen waar het snowboarden op het programma stond.

De vereniging heeft veel ups en downs gekend, met als hoogtepunt de negentiger jaren toen er wekelijks meer dan 3.000 mensen naar de skibaan kwamen. Nog altijd komen er ruim 1.000 sporters, leden, aspirant-leden en scholieren iedere week naar de skibaan om hun techniek te verbeteren. Il Primo bestaat dus al heel lang, maar de vereniging is nog lang niet oud.

ip-geschiedenis-4
ip-geschiedenis-2
ip-geschiedenis-3

Il Primo van Boven


Bekijk de flim "Bergen van boven" waarin een mooi overzicht van onze baan wordt getoond


 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Il Primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH