Eerst een proefles!

skileswide 2

Eerst eens een les proberen? Dat kan bijna elke week ( van september tot en met december). Is skiën iets voor jou? Of voor je kind? Dat weet je pas als je het een keer hebt geprobeerd. Vul het aanvraagformulier in voor een vrijblijvende proefles. 

Bijna ieder week (van september tot en met december) bieden wij kinderen (vanaf 3,5 jaar) en volwassenen de mogelijkheid een proefles te nemen bij Skiclub il primo. Dan kan iedereen die daarvoor belangstelling heeft, vrijblijvend voor slechts € 12,50, een les proberen in alpineskiën, snowboarden of langlaufen.

Geen advertentie kan op tegen het enthousiasme van onze eigen leden. Dus: vertel aan familie, vrienden en bekenden hoe leuk het is om je bij il primo voor te bereiden op die heerlijke wintersport-vakantie. Bovendien is het na het sporten ook nog eens gezellig om met elkaar in de Stube wat na te praten en samen iets te drinken. Nodig je familie, vrienden en bekenden dus uit voor zo’n proefles.

Voor de vragen en mogelijkheden kun je contact opnemen met het kantoor via  072-5895064. Wil je deelnemen schijf je dan in via de link Aanvraag proefles Vermeld in deze aanvraag je ski ervaring, je leeftijd, telefoonnummer, in welke discipline je een proefles wilt volgen en naar welke dag je voorkeur uitgaat. Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kleding

skihandschoenen

Vergeet je handschoenen niet!
Ga goed voorbereid naar je eerste les en zorg voor de juiste kleding. Tijdens de lessen moet je gehele lichaam zijn bedekt met kleding. Shirts moeten lange mouwen hebben. Korte broeken zijn niet toegestaan. Vergeet niet handschoenen te dragen. Wanten kunnen natuurlijk ook maar met handschoenen heb je meer grip. Uiteraard is het ook weersafhankelijk hoe je je kleedt. Kinderen tot en met 15 jaar zijn verplicht een helm te dragen. Dit allemaal voor je eigen veiligheid. Je skiet immers niet in de sneeuw, maar op een kunststofbaan. Kom de eerste les ongeveer een half uur voor aanvang om alles te regelen en de juiste materialen te passen.

Helm verplicht voor iedereen
Een enkele keer zie je nog iemand zonder helm skiën. Dat is gevaarlijk en het mag bij il primo niet! Het bestuur heeft, in samenspraak met de leraren, besloten om de helm voor iedereen verplicht te stellen. Deze regel geldt trouwens ook in de ski-scholen van veel Alpenlanden. Dus die helm is ook nodig in de sneeuw, of je daar nou les neemt of niet. Heb je nog geen helm? Bij il primo kun je deze huren. De helm moet ook passen als je een skibril draagt. Onder de helm hoeft je geen muts op.


Gedragsregels

gedragsregelsskien 2

Veiligheid

Bij il primo maar ook in de sneeuw staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom zijn gedragsregels opgesteld. Het bestuur vraagt de ouders aandacht te schenken aan deze regels.

  1. Laat je kind niet alléén skiën als je twijfelt aan de vaardigheid
  2. Draag altijd een helm
  3. Zorg dat er geen koordjes of touwtjes aan jassen zitten
  4. Zorg voor goedpassende skischoenen
  5. Laat altijd handschoenen dragen
  6. Pas op met lange haren, doe ze in een staart of vlecht
  7. Bandjes van skistokken alleen om de pols bij het instappen van de lift
  8. Wees voorzichtig met de skistokken
  9. Ruim na de ski les maar ook na het vrij skiën ski's en stokken op op de daarvoor bestemde plaatsen

Er zijn ook algemene regels opgesteld door de FIS zie de Pisteregels

 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH