Langlauf lessen

ll-37-13-19-768x512

Skiclub il primo geeft naast alpine- en snowboard- ook langlaufles. Deze lessen zijn voor (licht)gevorderden, maar ook voor mensen die nog nooit op de lange langlauflatten hebben gestaan. Er is voor zowel beginners als (licht)gevorderden een keuze uit een lespakket van zes lessen of twaalf lessen. Met deze lessen word je vertrouwd gemaakt met de klassieke langlauftechniek, zodat je jezelf op vakantie in het wintersportgebied redelijk kunt redden.

Ben je een gevorderde langlaufer, dan kun je jezelf verder bekwamen in de klassieke of skating techniek, zodat je in de sneeuw ook de uitdaging kunt aangaan rode en zwarte loipes te nemen. Je kunt ook lid worden van il primo en het gehele seizoen, van 15 september tm 15 april les nemen, zodat je vaardigheid er snel op vooruitgaat. Want als je techniek goed is, kun je veel plezier beleven in de sneeuw.

De langlaufloipe van il primo is zo’n 1.100 m lang en ligt prachtig tussen de bomen. De loipe heeft gemakkelijke en steile afdalingen. Als je met de specifieke eigenschappen van de kunststofloipe rekening houdt zijn alle technieken van het langlaufspectrum te beoefenen. Als er voldoende sneeuw gevallen is, trekt de lesgroep de duinen in. Gedurende de maanden september t/m februari kun je je inschrijven voor een proefles. Hiervoor kun je jezelf aanmelden bij de medewerkers op kantoor.

Traditiegetrouw sluiten we het langlauf seizoen af met een gezellig rondje klootschieten door de duinen.

Langlaufen en Rolskien bij il primo


Kleding

langlaufkleding

Vergeet je handschoenen niet!
Ga goed voorbereid naar je eerste les en zorg voor de juiste kleding. Tijdens de lessen moet je gehele lichaam zijn bedekt met kleding. Shirts moeten lange mouwen hebben. Korte broeken zijn niet toegestaan. Vergeet niet handschoenen te dragen. Wanten worden niet aangeraden. Uiteraard is het ook weersafhankelijk hoe je je kleedt. Dit allemaal voor je eigen veiligheid. Je skiet immers niet in de sneeuw, maar op een kunststofbaan. Kom de eerste les ongeveer een half uur voor aanvang om alles te regelen en de juiste materialen te passen.

Magazine

langlauf-magazine

Download het laatste langlauf magazine
Klik op Download langlauf magazine om het laatste langlauf magazine te bekijken. Deze uitgave is tot stand gekomen met ondersteuning van de Nederlandse Ski Vereniging, Vasa Sport en de langlaufverenigingen.

Langlaufen en Rolskien bij il primo


 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH