Update 11 maart 2020 - NK naar 21 november 2020

Het organisatieteam (Skiclub il primo en de NSkiV) van de NK baan houden alle berichtgeving en adviezen inzake het Coronavirus nauwlettend in de gaten.

Nieuwe datum: 21 November 2020

nkbaan-2020-11-21-poster-a3

 

 

NK afgelast

nkbaan2020-cancelled-vierkantIn goed overleg met de NSkiV hebben we helaas moeten besluiten om de NK alpineskiën baan moeten afzeggen. Ondanks alle voorbereiding en vele werk wat vele van ons hebben verricht gaat de gezondheid van onze leden, en gasten voor. Verdere communicatie zal zo snel mogelijk plaatsvinden.

Hieronder het officiele bericht van de NSkiV waarin deze moeilijke beslissing wordt uitgelegd.


UTRECHT - Alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart worden afgelast in verband met de uitbraak van het Coronavirus. Gegeven de huidige ontwikkelingen is het onze plicht om een actieve bijdrage te leveren aan het advies van het RIVM om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Hierbij volgt de Nederlandse Ski Vereniging het advies van NOC-NSF.

 

Sportieve aspect

Los van het gezondheidsaspect heeft ook het sportieve aspect meegewogen in de beslissing. De wedstrijden kunnen namelijk niet plaatsvinden met het sterkst mogelijke deelnemersveld, onder andere vanwege de genomen maatregelen in Noord-Brabant. Derhalve zouden de wedstrijden niet plaats kunnen vinden zoals wij nastreven, namelijk met een representatief deelnemersveld, in een veilige sociale omgeving en zonder angst voor gezondheidsrisico’s zowel voor atleten, begeleiding en toeschouwers.

Wedstrijden

Deze beslissing is van toepassing op alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart, waaronder het N(J)K Alpineskiën op de outdoorbaan bij Il Primo in Bergen (NH).

Tevens is besloten om twee evenementen in april te annuleren. Het betreft het NK Snowboard & Freeski in het Zwitserse Laax van 4 tot en met 11 april en de finale NK Schoolteams in Zoetermeer op 4 april. Een volledige lijst van alle wedstrijden en de praktische gevolgen is binnenkort te vinden op wintersport.nl/vereniging. Voor overige evenementen in april 2020 zal in een later stadium een beslissing worden genomen.

NK Baan 2020

We willen jullie allen wel graag uitnodigen bij de Nederlandse kampioenschappen baan skiën welke op zaterdag 14 maart bij il primo worden georganiseerd. Klik op deze link  om de officiële uitnodiging te openen.

Snowstars

8.45 – 9.15

Startnummers ophalen

9.00 – 9.30

Inskiën snowstars

9.45

Start snowstars

Aansluitend

Prijsuitreiking Snowstars

NJK

11.00 – 11.30

Startnummers ophalen

11.15 – 12.00

Inskiën NJK

12.20 – 12.40

Verkennen slalom A aspiranten

12.45

Start slalom A - Aspiranten

Aansluitend

Verkennen slalom A scholieren

Aansluitend

Start slalom A - Scholieren

Aansluitend

Slalom B – Aspiranten en Scholieren

Aansluitend

Prijsuitreiking NJK

NK

16.30 – 17.00

Startnummers ophalen

16.45 – 17.15

Inskiën NK                                                    

17.35 – 18.05

Verkennen per team

18.10

Start slalom A

Aansluitend

Slalom B

Aansluitend

Prijsuitreiking NK

Team il primo

 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH