Ski-lessen van 3½ tot 80 jaar

proefles

Skiclub il primo geeft skilessen aan kinderen vanaf 3½ jaar en aan volwassenen, bij wijze van spreken tot hun 80ste, of in elk geval zo lang als zij dat leuk vinden en het fysiek aan kunnen. Kinderen hebben les in een groep met leeftijdsgenoten die ongeveer dezelfde ski-ervaring hebben. Volwassenen delen we in op basis van hun vaardigheid, variërend van beginners tot en met gevorderden. Je hebt elke week les op een vast uur van een vaste, gediplomeerde leraar.

Bij de allerkleinsten leggen we de nadruk op een combinatie van leren skiën en plezier hebben. Vaak maken deze miniskiërs al bochtjes en kunnen ze met de lift als ze op wintersport gaan, prachtig! Overigens hebben we voor beginners een speciale lopende band als lift. We hebben speciale wedstrijden voor kinderen die wel eens willen proberen of een skiwedstrijd leuk is. En er zijn ook kinderen die meerdere uren per week speciale slalomtrainingen volgen. Vraag bij het kantoor of aan de leraar wat de mogelijkheden zijn. Het is voor kinderen ook leuk om naast hun skiles een periode extra snowboardlessen te volgen. Dan kunnen ze tijdens de wintersport elke dag kiezen wat ze doen: skiën of snowboarden.

Het is ook een idee om op school voor te stellen eens een gymles te vervangen door een ski- of snowboardles, zoals sommige andere scholen dat al doen. Je kunt ook vrienden, familie en buren enthousiast maken voor wintersportlessen bij il primo. Wijs ze eens op de mogelijkheid om een vrijblijvende proefles te nemen. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op kantoor of gebruik de volgende link Aanvraag proefles / Inschrijfformulier om een aanvraag via het web te doen.

Kleding

handschoenwide

Vergeet je handschoenen niet!
Ga goed voorbereid naar je eerste les en zorg voor de juiste kleding. Tijdens de lessen moet je gehele lichaam zijn bedekt met kleding. Shirts moeten lange mouwen hebben. Korte broeken zijn niet toegestaan. Vergeet niet handschoenen te dragen. Wanten kunnen natuurlijk ook maar met handschoenen heb je meer grip. Uiteraard is het ook weersafhankelijk hoe je je kleedt. Voor iedereen is het verplicht een helm te dragen. Dit allemaal voor je eigen veiligheid. Je skiet immers niet in de sneeuw, maar op een kunststofbaan. Kom de eerste les ongeveer een half uur voor aanvang om alles te regelen en de juiste materialen te passen.

Helm verplicht voor iedereen
Een enkele keer zie je nog iemand zonder helm skiën. Dat is gevaarlijk en het mag bij il primo niet! Het bestuur heeft, in samenspraak met de leraren, besloten om de helm voor iedereen verplicht te stellen. Deze regel geldt trouwens ook in de ski-scholen van veel Alpenlanden. Dus die helm is ook nodig in de sneeuw, of je daar nou les neemt of niet. Heb je nog geen helm? Bij il primo kun je deze huren. De helm moet ook passen als je een skibril draagt. Onder de helm hoeft je geen muts op.


Gedragsregels

gedragsregelsskien 2

Veiligheid 

Bij il primo maar ook in de sneeuw staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom zijn gedragsregels opgesteld. Het bestuur vraagt de ouders aandacht te schenken aan deze regels.

  1. Laat je kind niet alléén skiën als je twijfelt aan de vaardigheid
  2. Draag altijd een helm
  3. Zorg dat er geen koordjes of touwtjes aan jassen zitten
  4. Zorg voor goedpassende skischoenen
  5. Laat altijd handschoenen dragen
  6. Pas op met lange haren, doe ze in een staart of vlecht
  7. Bandjes van skistokken alleen om de pols bij het instappen van de lift
  8. Wees voorzichtig met de skistokken
  9. Ruim na de ski les maar ook na het vrij skiën ski's en stokken op op de daarvoor bestemde plaatsen

Er zijn ook nog algemene regels opgesteld door de FIS, zie de Pisteregels

 
 

Social media

 

Deel & Print

 
 

Contact

 

Skiclub il primo

Zwarteweg 4

1861GK Bergen

Tel: 072 - 5895064

ofni.[antispam].@ilprimo.nl  

Openingstijden

 

Locatie

 

 

 Ons navigatieadres is Duinweg 1 Bergen NH